Wat kan je allemaal kopen in een smartshop Rotterdam?

vrijdag april 16, 2021 |
Wat kan je allemaal kopen in een smartshop Rotterdam?

De kans is meer dan bestaande dat je al ooit eens iemand hebt horen spreken over een zogenaamde smartshop. Dit gezegd hebbende valt het wel op dat veel mensen zich nog wel eens vergissen over hetgeen er in dergelijke winkels wordt verkocht. Dat is voornamelijk het gevolg van het feit dat een smartshop in Europa (en dan zeker in Nederland) een compleet andere betekenis heeft in vergelijking met een smartshop in met name de Verenigde Staten. Ben jij daarom ook wel benieuwd wat er nu exact allemaal wordt verkocht in een smartshop Rotterdam? Je krijgt meteen een duidelijk antwoord op deze vraag door middel van de hieronder terug te vinden informatie.

Verkoop van natuurlijke, legale producten

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, wanneer je een bezoek brengt aan een smartshop Rotterdam zal je kunnen vaststellen dat er voornamelijk natuurlijke producten in worden aangeboden. Voor alle duidelijkheid, het betreft hier steeds legale producten. Enkele voorbeelden van artikelen die je hier aantreft zijn in de praktijk onder meer:

  • Salvia Divinorum;
  • Cactussen;
  • Ayahuasca;
  • Tal van andere kruiden en zaden;

Bovenstaande is echter nog lang niet alles. Er kan in de praktijk dan ook worden vastgesteld dat er ook nog een behoorlijk aantal pijpjes en bijvoorbeeld zogenaamde bongs worden verkocht. Indien je op zoek bent naar één of meerdere van deze artikelen of producten weet je dan ook dat je daarvoor bij een smartshop zeker en vast aan het juiste adres bent.

Niet langer verkoop van synthetische drugs

Voor smartshops Rotterdam en voor dergelijke winkels in de rest van Nederland geldt dat ze vroeger ook synthetische substanties verkochten. Deze substanties zijn ondertussen echter verboden door het invoeren van de zogenaamde Opiumwet. Het ging hierbij vroeger concreet om 2C-B en de bekende 4-MTA. De verkoop van dergelijke drugs zijn in de praktijk in het geheel niet toegestaan wanneer er sprake is van voedsel, voedingssupplement en / of medicijn. Dit heeft er voor gezorgd dat het voor smartshops Rotterdam niet langer tot de mogelijkheden behoort om deze te verkopen.

Belangrijke bron van informatie

Voor een smartshop Rotterdam geldt dat ze bekend staat als een uiterst belangrijke bron van informatie met betrekking tot de middelen die ze verkopen. Dat is het gevolg van het feit dat er in dergelijke winkels aan mensen doorgaans heel wat interessante brochures en gebruiksaanwijzingen worden meegegeven. Dit is eigenlijk een beetje vergelijkbaar met de bijsluiters die je terug kan vinden in medicijnen die je aankoopt. Hierin wordt dan ook steeds alle vereiste informatie aangegeven waar de (potentiële) gebruiker van het middel dat werd aangekocht baat bij kan hebben. Ook dit is zeker één van de redenen waarom heel wat bezoekers van de stad Rotterdam er voor kiezen om halt te houden in één (of meerdere) van de aanwezige smartshops.

Verkoop van allerhande accessoires

Tot slot is het zo dat je bij een bezoek aan een smartshop Rotterdam ook zal kunnen vaststellen dat er allerhande producten aangekocht kunnen worden die zijn bestemd om te helpen bij het gebruik van psychoactieve middelen. Veel van de accessoires die worden aangeboden in een smartshop verminderen ofwel direct ofwel indirect de schade die het gebruik van illegale drugs met zich mee kan brengen. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de zogenaamde analyse sets waarmee de zuiverheid kan worden getest van een bepaalde drug.